سیب معمولی ۲۴۲ گرم وزن و ۱۲۶ کالری انرژی دارد که شامل مقدار قابل توجهی فیبر غذایی، مقدار متوسطی از ویتامین ث... در زیر خواص کامل این میوه آورده شده :
سیب (با پوست) مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۱۸ کیلوژول (۵۲ کیلوکالری)
کربوهیدراتها ۱۳٫۸۱ گرم
قندها ۱۰٫۳۹ گرم
فیبر ۲٫۴ گرم
چربی ۰٫۱۷ گرم
پروتئین ۰٫۲۶ گرم
آب ۸۵٫۵۶ گرم
ویتامین آی معادل ۳ میکروگرم (۰٪)
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۱۷ میلیگرم (۱٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۲۶ میلیگرم (۲٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۰۹۱ میلیگرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۰۶۱ میلیگرم (۱٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۴۱ میلیگرم (۳٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۳ میکروگرم (۱٪)
ویتامین C ۴٫۶ میلیگرم (۸٪)
کلسیم ۶ میلیگرم (۱٪)
آهن ۰٫۱۲ میلیگرم (۱٪)
منیزیم ۵ میلیگرم (۱٪)
فسفر ۱۱ میلیگرم (۲٪)
پتاسیم ۱۰۷ میلیگرم (۲٪)
روی ۰٫۰۴ میلیگرم (۰٪)
سیب اغلب به صورت خام خورده میشود. تمام سیب از جمله پوست آن برای مصرف انسان مناسب هستند، به جز دانهها که ممکن است روی بعضی از افراد تأثیر داشته باشد. هستهها اغلب خورده نشده و دور انداخته میشوند. انواعی از سیب که برای مصرف خام پرورش داده میشوند سیب دسر یا سیب مجلسی نامیده میشوند.
سیب از اجزای اصلی و مهم بسیاری از دسرها مثل: پای سیب، کیک سیب و … است. سیب را اغلب پخته یا در خورش میریزند. سیب را میتوان خشک کرد یا با قرار دادن در درون آب یا مایعات دیگر برای استفاده در آینده نگه داشت. هنگام پخته شدن، انواعی از سیب به سادگی پورهای را تشکیل میدهند که به آن پوره سیب گفته میشود. از کره سیب و مربای سیب هم درست میشود. در غذاهای گوشتی هم از سیب استفاده میشود.
سمی بودن دانه سیب
دانهٔ سیب حاوی مقدار کمی آمیگدالین – نوعی قند و ترکیبی از سیانور – است که با نام گلیکوزیدهای سیانوژنیک شناخته شدهاند. خوردن مقدار کمی از دانهٔ سیب هیچ تأثیری ندارد، اما خوردن مقدار خیلی زیاد آن واکنشهای شدیدی ایجاد میکند. فقط یک مورد، مسمومیت کشندهٔ حاصل از خوردن دانه سیب شناخته شدهاست؛ در این مورد، فردی یک فنجان دانهٔ سیب را جوید و قورت داد. ممکن است تا آشکار شدن اثر سم چند ساعت طول بکشد، چرا که گلیکوزیدهای سیانوژنیک قبل از آزاد شدن یون سیانور باید هیدرولیز شوند. در هر حال خوردن دانهٔ سیب مقداری مادهٔ سمی سیانید وارد بدن میکند و بار تحمیل شده به کبد و کلیهها را، برای پاکسازی آن افزایش میدهد.